Казки для дітей » Виховання дітей » Штучний інтелект завдав удар творчим професіям, написавши першу в світі казку
Виховання дітей

Штучний інтелект завдав удар творчим професіям, написавши першу в світі казку

Футурологи стверджували, що власникам творчих професій в майбутньому боятися не варто. Роботи не зможуть створити симфонію, написати книгу або намалювати картину. Але днями BBC повідомили про казку, написану штучним інтелектом. Її опублікував сайт Calm. Казка є продовженням творінь Братів Грімм, називається «Принцеса і Лисиця».

Твір був написаний методом «літературного клонування» за допомогою спільноти Botnik Studios, в якому працюють письменники і програмісти. Методом штучного підбору слів з творів Братів Грімм були відібрані слова, фрази, пропозиції. З них вийшла проста, дещо примітивна, але все ж оригінальна казка. Ми пропонуємо ознайомитися з уривком цієї казки.

Критики стверджують, що робота штучного інтелекту в даному випадку зовсім не творча. Швидше це комп'ютерна генерація слів з уже існуючого матеріалу, а не створення чогось абсолютно нового.

При цьому інші експерти стверджують, що створення продуктів інтелектуальної праці творчими людьми є також свого роду алхімією з уже існуючі речей, думок, ідей. Тому казку штучного інтелекту можна по праву вважати творінням, яке займе своє місце в історії.

✨️Підписуйтесь на наш Телеграм-канал, щоб отримувати інформацію про нові казки на сайті✨️

Ми створили більше 300 безкоштовних казок на сайті Dobranich. Прагнемо перетворити звичайне вкладання спати у родинний ритуал, сповнений турботи та тепла. Бажаєте підтримати наш проект? Будемо вдячні, з новою силою продовжимо писати для вас далі!

ПІДТРИМАТИ

Про авторку

Маргарита Сурженко

Я засновниця сайту Добраніч та автор більшості казок, що зібрані тут. Казки короткі та сучасні, містять важливу мораль та поширюють цінності добра, свободи, взаємопідтримки, любові до себе. В казках торкаюсь тем екології, досягнення успіху, розвитку емпатії, комунікабельності, адаптивності, цілеспрямованості, критичного мислення. Якщо вам цікаво більше дізнатись про мене, ось моя коротка біографія.

Коментувати

Клацніть сюди

Підтримати проект

Ми вже 8 років пишемо та публікуємо казки на ніч на сайті Dobranich. Ми хочемо зробити світ навколо добрішим та свідомішим. Цю місію складно виконувати наодинці. Нам необхідна ваша допомога! Будемо вдячні за будь-яку підтримку, навіть 50 гривень в місяць є важливою для нас сумою!

Підтримати